Jony over de Flexchair Ruitertraining

Jony over de Flexchair Ruitertraining

Hoi, ik ben Jony Admiraal en ik ben samen met Karin aan het trainen op de flexchair. Ik werd in oktober 2014 gebeld door Karin of ik haar wilde helpen met het trainen op de flexchair. Ik werk in de paarden, ben instructrice en breng mijn eigen paard uit in de Z2 dressuur. Tevens ben ik zelf “rug patiënt” en de flexchair is dan perfect om de conditie van je rug te onderhouden. Ik rijd elke dag paard en om mijn eigen houding en zit te verbeteren tijdens het rijden leek het mij wel een goed idee.
Ik had veel moeite met het doorzitten, vooral als er ook nog wedstrijdspanning was.
Karin en ik zijn aan het werk gegaan, en ik ben in een paar weken al flink verbeterd in mijn houding en zit op mijn paard. Mijn paard is een gevoelig type dus ik kon heel erg merken dat hij er aan moest wennen, maar dat het snel verbeterde. Het kantelen van mijn bekken moest ik echt even “leren”. En mijn paard moest daar ook erg aan wennen. In het begin ging hij letterlijk stilstaan omdat hij niet begreep wat de bedoeling was.
Omdat ik aan het trainen was op de flexchair werden de rugklachten ook echt aanzienlijk minder, mijn rug bleef losser en ik heb minder spierspanningen (waardoor de wervels ook beter blijven zitten). Nu zijn we een paar maanden verder en gaat het erg goed met mijn houding en zit, en dus ook de communicatie tussen mijn paard en mij. En communicatie is toch wat je nodig hebt in je dressuurproef! Mijn rug is en blijft soepeler door de flexchair!
Ik wil Karin bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor mij, en ik hoop dat ik nog lang samen kan trainen!

jony admiraal ruitertraining