Medische Fitness

Medische fitness is een vorm van fitness waarbij u onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in een klein groepsverband (maximaal 10 personen) gaat trainen.
De training wordt afgestemd op uw eigen mogelijkheden en conditieniveau. De fysiotherapeut maakt een individueel oefenprogramma voor u. Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor een juiste houding, uitvoering van de oefeningen en goeie opbouw.

Voor wie is medische fitness geschikt?

Medische fitness is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wil werken.
Heeft u bepaalde klachten waardoor u moeilijk kunt sporten, of wilt u klachten voorkomen, dan is medische fitness uitermate geschikt voor u. Maar ook als u wilt sporten, maar niet goed weet hoe u moet beginnen.
Soms kan het na een periode fysiotherapie verstandig zijn om door te trainen. Of het werkelijk voor u geschikt is, wordt bepaald na een uitgebreide intake door de fysiotherapeut.

De training

We trainen in kleine groepen op vaste tijden. De duur van de training is een uur. De training wordt gegeven door één van onze fysiotherapeuten en vindt plaats in de trainingsruimte in het gezondheidscentrum “De Mare”. Deze ruimte is voorzien van alle apparatuur om op plezierige wijze doelgericht te trainen. We starten altijd met een gezamenlijke warming-up.
Voordat u kunt starten, wordt er een oefenprogramma voor u op maat gemaakt. Deze wordt door de fysiotherapeut opgesteld aan de hand van de intake en fitheidstest. Bent u kortgeleden bij ons geweest voor fysiotherapeutische behandeling overleg dan met uw fysiotherapeut.

Gezond bewegen in een kleine setting en ontspannen sfeer met persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal. Beginniveau en leeftijd speelt geen enkele rol.

Hieronder staan enkele ervaringen van deelnemers waarom ze hebben gekozen voor medische fitness bij Fysiotherapie De Mare:

“Het pluspunt voor mij zit hem met name in het feit dat ik bij nek- of rugklachten direct gericht vragen kan stellen en advies kan krijgen om hier met de oefeningen aan te werken.”

“Ik kom omdat ik de afgelopen jaren heb gemerkt dat het pijnklachten, langdurige uitval en immobiliteit voorkomt en bij klachten het herstel bespoedigd.”

“Op een ontspannen manier de juiste training geven aan de zwakke plekken in je lijf.”

“Ik doe diverse oefeningen, binnen de gezelligheid van de groep. Hiermee hoop ik te voorkomen dat ik terugval in mijn oude bewegingspatroon, waardoor hopelijk de klachten wegblijven.”

Vergoeding

Medische fitness wordt als regel niet vergoedt door de verzekeraar onder de fysiotherapie. Enkele verzekeraars hebben in hun aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor medische fitness. U dient uw polis hierop goed te door te nemen, omdat er meestal bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn.

Nieuwsgierig geworden? Bel voor een afspraak om te komen kijken tijdens onze trainingen.
Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen, via ons aanmeldformulier, maar natuurlijk ook telefonisch, bij de balie of uw fysiotherapeut.