Fysiotherapie De Mare

Fysiotherapie De Mare

Al 30 jaar is Fysiotherapie De Mare gevestigd in het Gezondheidscentrum De Mare, centraal gelegen in de wijk De Mare, naast het winkelcentrum en De Rekerhout.

Fysiotherapie de Mare richt zich op het bewegend functioneren van de mens en het optimaliseren van de mogelijkheden om te kunnen participeren aan maatschappelijke activiteiten (zoals zelfzorg, werken, naar school gaan, meedoen met leeftijdgenoten, huishoudelijke activiteiten, sporten, spelen, uitoefenen van hobby’s en overige sociale activiteiten). De patiënt en zijn/haar persoonlijke mogelijkheden en hulpvraag staan daarbij centraal.

Historie

In 1976 gaf de projectgroep Alkmaar-Noord de aanzet tot het oprichten van een gezondheidscentrum en in 1978 startte het multidisciplinaire team met een huisarts (Erik Mattheijer), een fysiotherapeut (Jan Valkering), een maatschappelijk werker (Bas van de Bent) en een wijkverpleegkundige (Joke Paesschen).
In februari 1983 was de verhuizing naar het Gezondheidscentrum De Mare aan de wielingenweg, waar met trots en enthousiasme de fysiotherapie en de samenwerking met de andere disciplines tot ontwikkeling kwam.

Zorg in de wijk

De afdeling fysiotherapie van het gezondheidscentrum “de Mare” is met zijn dienstverlening van oudsher gericht op de bewoners van de Horn-Noord, de Horn-Zuid en de Mare.